לייצר את שמן הזית המושלם!
לייצר את שמן הזית המושלם!
משתנים רבים משפיעים על איכות שמן הזית שאנו קונים. כדי לייצר את שמן הזית המושלם צריך להשקיע בו משלב גידול הזיתים ועד שלב הצריכה. להלן 10 כללים שיבטיחו ששמן הזית שלכם יהיה מושלם:
![]() |
אין כמו ההנאה מהשמן המושלם |
- הזית הוא פרי וכך צריך להתייחס אליו - צריך להגן על הזית מפני פגעים, שריטות או לחץ. פגיעה בפרי מאיצה את תהליך התסיסה ופוגעת באיכות השמן. ווידוא נקודה זו (פרי ללא פגיעות) הינה קריטי לטובת שמן איכותי.
- מיגור מחלות ומזיקים - צריך למגר כל מחלה/מזיק אשר פוגעת ישירות בפרי ע"מ לקבל שמן איכותי.
- דאגה לזיתים מהמסיק לבית הבד - אסור להתפשר על שמירה על הפרי! לטובת כך צריך להגביל את גובה מיכלי ההובלה של הזיתים ע"מ להקטין את הלחץ על הפרי.
- הפרדה של זיתים שנאספו מהקרקע - שמן איכותי מיוצר מזיתים שנמסקו מהעץ בלבד. זיתים שנאספים מהקרקע הינם זיתים סוג ב'.
- דרג, הפרד ועבד זיתים ברמות שונות - כפי שציינו קודם, קיימים רמות איכות שונות של זיתים. תן עדיפות לזיתים הטובים ביותר - ללא מפגעים, נמסקו מהעץ וברמת בשלות גבוהה. צריך להימנע מערבוב זיתים ברמות שונות ע"מ לקבל את השמן המושלם.
- אל תאכסן את הזיתים - אכסון הזיתים לאחר המסיק נוגד את הצורך לעבדם מידית להפקת השמן המושלם. בעת האכסנה הזיתים מתחמצנים ומתסיסים - מה שפוגע באיכות השמן בעת ההפקה.
- הפק את השמן במהירות ובטמפרטורה נמוכה - בהמשך לסעיף 6, שמן איכותי מופק באמצעות כבישה קרה כאשר הטמפרטורה איננה עוברת 30 מעלות. שמירה על טמפרטורה נמוכה שומרת על איכות השמן ומפחיתה את חמצונו.
- דאג לשמן במהלך האכסון - אכסון נכון יבטיח שמירה לזמן ממושך של הארומה והערכים התזונתיים של השמן. זה הכרחי לשמור את השמן במקום מוגן מהשמש, בבקבוקי זכוכית קהים ובטמפרטורה שלא עולה על 19 מעלות.
- שמור על הכל נקי - היגיינה היא חלק קריטי בייצור שמן איכותי. הפגיעה הכי קלה יכולה לזהם את השמן ולפגוע באיכותו. שמירה על מכונות נקיות, רצפה וקירות נקיים ימנעו מריחות רעים לפגוע בארומת השמן ולזהם את השמן. הניקיון חשוב ביותר במכונת השטיפה של הזיתים טרם עיבודם במכונת הכבישה.
- תהיה מומחה לזיתים! - דע כל מה שנדרש מהגידול ועד אספקת השמן על מנת לספק את השמן המושלם. למד להכיר את התפתחות הזית וכל מפגע שיכול להתגלות על הזית או בשמן הזית. תכיר את הלקוח שלך והקנה לו את הידע הדרוש לו על מנת לדרג את שמן הזית כך שיוכל להינות משמן הזית המושלם!
ועכשיו, כל שנותר הוא לצרוך בהנאה צרופה! כי אין כמו השמן המושלם :-)
לבריאות!
תגובות
הוסף רשומת תגובה